Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/extentions/mailchimp/mailchimp.php on line 121 Bloggprofil: Emelie "Mediamamman" Andersson - Bloggagenturen.se Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5607

Bloggprofil är en ny kategori här i bloggen som har två syften. Dels att ge tips, inspiration och goda råd till andra bloggare, dels att visa Bloggagenturens enormt varierande bloggkaraktärer och webbskribenter. Här är en intervju med proggprofilen Emelie Andersson driver bloggen Mediamamman.

Vem är Emelie och vad har du för bloggbakgrund?

I hela mitt liv har jag alltid tyckt att det är en himla konstigt fråga och undrat hur en ska besvara den här frågan på bästa sätt. Hur definierar man sig själv liksom? Den uppfattningen ändras ju konstant så jag gissar att svaret aldrig är detsamma. Men när någon ska berätta vem denne är så brukar en droppa massa ord som definierar en. Så jag tänkte haka på. De orden som definierar mig i skrivandets stund är; impulsiv, initiativtagande, idéspruta (ren slump att alla ord börjar på bokstaven i) jag har så kallat skinn på näsan, driven så in i bomben, är eller var väldans frispråkig men har lagt lite band på mig själv. Är lite halvskojig, antingen så älskar man mig eller så hatar man mig. Tror jag.

Jag har bloggat i 9 år totalt. Sen 1,5 år tillbaka på professionell nivå där jag även använder min utbildning och gör intervjuer.

Vilket är ditt drömuppdrag? Något speciellt varumärke du skulle vilja jobba med?

Klurig fråga! Jag har fått mersmak av att medverka i TV-produktioner, så det är en gren jag absolut vill jobba mer inom. Att jobba bakom en produktion eller vara konferencier är också något jag älskar!

Det absolut viktigaste är att skriva om det som DU brinner för.

Vilka är ditt tips till någon som vill börja blogga?

Det absolut viktigaste är, enligt mig, att skriva om det som DU brinner för, det som DU tycker är kul att göra och skriva om. Jag upplever att det är en slags jakt och press på att ha många följare och läsare på sin blogg. Att man då försöker producera inlägg för att man tror att andra ska gilla det. Det funkar inte i längden. Förut fanns det en massa orimliga krav där diverse storbloggare gick ut med att de minsann tyckte att en måste skriva 4-5 inlägg om dagen. Nej, det tror jag inte på. Vad för slags blogg skulle du gilla att läsa?

Jag är öppen, ärlig och bjuder in till diskussion.

Vilka är dina knep för att få många återkommande läsare?

I dagsläget försöker jag att släppa den där hetsen om att ha många läsare och så vidare. Nu skriver jag för min skull. Jag är öppen, ärlig och bjuder in till diskussion. Sen har jag tänket att en annan bloggare inte är en konkurrent utan vi är kollegor. Det är viktigt att samarbeta med andra bloggare och hjälpa varandra att växa. Bolla läsare mellan varandra. Jag håller i tävlingar också som brukar vara väldigt uppskattat! Jag svarar på kommentar jag får, vilket jag tror skapar ett slags band mellan mig och läsaren, det är inte bara en text på en skärm längre

Bloggtorka är ett trist fenomen man som bloggare kan råka ut för. Vilka är dina tips för att alltid ha något intressant att skriva om?

Jag tror att bloggtorkan uppstår för att vi känner att vi måste publicera något för läsarens skull, återigen pressen att ha många läsare. Men ibland kan jag ha en dö-vecka. Det vill säga att det inte är några premiärer, pressinbjudningar eller diverse event alls att gå på och skriva om. Då brukar jag göra ett litet djupare inlägg om någon fundering jag har och göra ett diskussionsinlägg, till exempel varför amning är en så het potatis. Något som alltid funkar är att göra en blogglista över dina favoriter (filmer, böcker, musik, personer, produkter). Tips på pyssel och återbruk brukar också uppskattas!

Vilket är ditt bloggmål 2015?

Jag har varit på ett möte gällande att få bli signad och börja som toppbloggare hos ett företag vilket jag hoppas kommer bli av! Om inte så är det ändå mitt mål, att bli en signad toppbloggare någonstans innan året är slut!

 

Tack för fina tips och lycka till med bloggkarriären! :)