Så ökar du sammanhållningen vid digitalt arbete

För att ett företag eller en organisation ska fungera optimalt är det viktigt att alla medarbetare känner en god sammanhållning. Teamwork går ut på att det finns gemensamma mål men också att kollegorna bryr sig om varandra och sitt arbete.

Eftersom många idag arbetar på distans är det inte längre lika lätt att uppnå den där känslan av sammanhållning. Därför är det upp till dig som chef att ge personalen möjlighet att känna sig som del av ett verkligt team, att må bra och att känna arbetsglädje. Genom att boka Gunnel Ryner för en föreläsning i arbetsglädje ger du både ditt företag och dina anställda en värdefull gåva. Gunnel är en av Sveriges främsta experter i styrkebaserade arbetssätt och är som beteendevetare oerhört duktig på att föreläsa om viktiga ämnen som arbetsglädje, ledarskap och utveckling.

Skapa rutiner som funkar på distans

Undersökningar har visat att nio av tio svenskar kan tänka sig att arbeta på distans i framtiden. Det finns många fördelar med det för både individen och företaget, inte minst sparad resetid och minskade kostnader för lokaler. Däremot ökar risken för distansering mellan kollegorna och en ökad känsla av isolering. Människan är en social varelse och sociala relationer är viktiga för både den fysiska och mentala hälsan. Med hjälp av olika digitala mötesplattformer kan rutiner etableras där alla medarbetare får träffas regelbundet, exempelvis genom dagliga morgonmöten där alla får checka in, hälsa på varandra och prata lite. Kanske en digital afterwork på fredagar där alla kan ta ett glas tillsammans?

Boka in fysiska träffar

Det är också viktigt att alla faktiskt får träffas rent fysiskt. Att kombinera nytta och nöje genom att hålla en konferens med en föreläsning av Gunnel Ryner som sedan avslutas med en trevlig middag eller fest är optimalt. Att jobba hemifrån innebär ökat stillasittande för många, och därför är det både trevligt och sunt att anordna regelbundna träningstillfällen. Det kan handla om att jogga eller spela brännboll, att gå på en överlevnadskurs som även främjar teamkänslan eller varför inte regelbundna promenader på en plats alla enkelt kan ta sig till?