Anlita ett omställningsföretag

Du och en medarbetare har kommit till vägs ände eller så behöver du göra nedskärningar. Att behöva säga upp personal eller ha en medarbetare som inte fyller ut sin roll kan kännas problematiskt. Då är det smart att anlita ett omställningsföretag. Du får hjälp att hjälpa personen vidare och undviker konflikter och problem.

Fel person på fel plats kostar, både ekonomiskt och möjligheten för företaget att utvecklas. Samtidigt går det inte bara att säga upp en person utan mycket goda grunder. För att lösa problemet tar du hjälp av ett omställningsföretag som Unik Resurs. De hjälper dig att omplacera personen till ett annat företag. Gå in på Unik Resurs för att få ett fördjupat svar på frågan vad gör ett omställningsföretag? och förbättra chansen för ditt företag att växa.

Använd outplacement för företagets bästa

Det finns tre tillfällen då ett företag har nytta av ett omställningsföretag, eller outplacement. När en person inte klarar arbetsbeskrivningen, vid för enkla arbetsuppgifter och vid uppsägning. Som de varslade på Ovako som anlitade ett omställningsföretag.

-De kommer att ta hand om de varslade och se till att de får någonstans att vända sig, säger Tommy Faltin till SVT.

Ett problem för många företag är att det är mycket svårt att säga upp personal och sedan anställa en mer lämplig person. Personlig och social lämplighet kan inte mätas på ett bra sätt inför facket. Istället för att köpa ut personalen eller få problem med facket när företaget säger upp personal, så anlitar du Unik Resurs. De löser problemet åt dig. De hjälper företag med allt från att hitta en ny arbetsplats till hur du som chef ska samtala med personalen om att det är dags för personen att få en ny arbetsplats.