78% av arbetande använder sociala medier

Använder du sociala medier på jobbet? Då är du inte ensam, och det vet du säkerligen. Och i dagens uppkopplade samhälle är det svårt att hålla kontakten med alla människor utan sociala medier.

Och detta gäller inte bara sociala media managers. Både kundkontakter och privat kommunikation sker digitalt. Det är svårt att undgå.

Idag finns många olika plattformar, allt från LinkedIn och Messenger till TikTok. Och var och en av dessa har sin nisch eller användningsområde, och du kan nå olika typer av kunder på olika plattformar. Det gör ju såklart att de är en viktig del av vårt jobb.

”78% av de arbetande använder sociala medier dagligen”

-Internetstiftelsen, ur ”Svenskarna & internet”

Kan vara avkopplande

Och även om du bara öppnar sociala medier för att interagera med din privata sfär så har den faktist en plats i jobbet. Nämligen som en del av din rast, nämligen som den stund du vilar när du jobbar. En stunds kattvideos kan nämligen vara bra för hälsan. Så nästa gång chefen klagar över att du kollar på mobilen på rasten kan du stolt säga att det faktist är bra för ditt välmående, och därför i längden kan motverka utbrändhet.

Hur gör du? Använder du sociala medier i jobbet?