Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/extentions/mailchimp/mailchimp.php on line 121 Koppla ihop bloggen med andra sociala medier - Bloggagenturen.se Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5607

Det är bra att satsa på bloggen, att uppdatera den ofta med kvalitativt innehåll, men för att få spridning av ditt innehåll och få folk att hitta till din blogg är det guld värt att koppla ihop den med andra sociala medier. Med hjälp av t. ex. Jetpack (ett plugin för WordPress) sprider du automatiskt dina inlägg på andra sociala medier, något som annars skulle ta tid att göra manuellt i alla kanaler.

Först måste du skapa konton, om du inte redan har det, för de olika kanalerna; Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr och Google+. Jag skulle förslå att först satsa på Twitter, Facebook och Instagram. Kanske Pinterest också om du jobbar mycket med bilder. LinkedIn om bloggen har anknytning till din profession.

Försök att välja samma kontonamn på alla ställen och se till att namnet inte innehåller någon punkt eftersom det då blir svårt att tagga dig på t. ex. Instagram. Namnse är alltså bättre än namn.se.

1. Genom att ha samma kontonamn på alla ställen kan du tagga någon på Instagram som du har kopplat till Twitter, och denna person kan välja att svara via Twitter. Taggningen kommer då att fungera även på Twitter.

2. Det gör också att folk lättare hittar dig på de olika sociala medierna.

3. Det blir ett enhetligt intryck. Du bör också använda samma profilfoto om möjligt i de olika kanalerna.

Du vill ge ett enhetligt intryck och folk ska veta att det är du oavsett kanal. Se till att du lätt hittas!

Facebook
På Facebook skapar du en grupp/sida för din blogg och när du kopplar din blogg med Facebook dyker länkar till dina inlägg upp där utan att du själv behöver göra något. Detta är bra för de flesta bloggar. Alla bör finnas på Facebook även om det blir svårare och svårare att tränga igenom flödet.

Twitter
Numera visas också bilder vilket gör Twitter intressant för dig som fokuserar på bilder. Flödet på Twitter är enormt och du försvinner lätt i mängden. Jag har inte själv hittat ett plugin som automatiskt ger dina inlägg relevanta taggar, annars är rätt taggar bra så att du dyker upp när någon söker på en viss tagg. Av denna anledning kan det vara bra att istället koppla Instgram till Twitter, eftersom du på Instagram också använder taggar. Se nedan.

Instagram
Instagram kan vara svårt att koppla till eftersom alla funktioner bara finns i appen, men genom att uppdatera bloggen och Instagram kan du manövrera alla sociala medier du behöver. Instagram kan du koppla till t.ex. Twitter, Facebook och Tumblr. Det kan vara smart att koppla bloggen till de kanaler där du vill att alla blogginlägg ska synas, och sedan använder du Instagram för att publicera lite färre av inläggen och koppla vidare till de kanaler där du inte vill visa alla inlägg.

LinkedIn
LinkedIn är ett professionellt nätverk så se till att vara mer sparsam med inläggen. Jag har valt att inte koppla min personliga modeblogg dit men funderar på att koppla den här bloggen till LinkedIn då den är relevant att ha där.

Viktigt!
Om du skapar många inlägg varje dag, se till att de publiceras där folk vill se dem. På Twitter och Facebook går det bra att slösa med inläggen men på t. ex. LinkedIn kan det bli väldigt tröttsamt.

Kom också ihåg att inte enbart mata på med automatiska inlägg i dina sociala kaaler. Grejen med sociala medier är att kommunicera och nätverka.

Har du några tips att dela med dig av när det gäller att koppla ihop bloggen med andra sociala medier?