Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/extentions/mailchimp/mailchimp.php on line 121 BLOGGNYTT - senaste nytt i bloggbranschen - Bloggagenturen.se Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5607

En ny kategori här i bloggen är BLOGGNYTT. Tanken är att publicera intressanta nyheter inom bloggbranschen och diskutera kring dessa. Har du nyhetstips eller som bloggare varit med om något som är värt att ta upp? Skicka dina nyhetstips direkt till info@bloggagenturen.se.

Misslisibell fälls för smygreklam på YouTube

Resumé skriver om den 14-åriga bloggaren Misslisibell som blivit fälld i Reklamombudsmannens opinionsnämnd. Misslisibell är därmed den första svenska bloggaren som blir dömd efter att Gustav Martner på reklamföretaget CP+B anmält henne. I en video på Youtube visar hon produkter från sminkföretaget JFR, erbjuder rabattkod samt tävlar ut produkter.

Enligt Dagens Media säger Misslisibell och hennes vårdnadshavare:

”Lisa har inte haft något kommersiellt syfte alls eftersom hon inte får betalt av JFR och hon ägnar sig inte åt försäljning av produkter. Videon är en klassisk “haulvideo” såsom det finns miljoner av på YouTube, där människor visar upp olika saker och hur man använder dem, och om de är nöjda med dem eller inte. Lisa Jonsson har gett sin personliga åsikt om sminkprodukterna som hon visar upp”.

Vår kommentar: Det är mycket vanligt att det förekommer tävlingar med rabattkoder utan att bloggaren har tjänat något på det, och det är därför olyckligt att tro att alla former av samarbeten genererar pengar för bloggaren. Det kan också vara ett resultat av PR som fått in produkterna i Youtube-kanalen. Å andra sidan är det viktigt att smygreklamen försvinner men jag tror mer på att dela smygreklam-ansvaret mellan bloggare och företag. Läs gärna Sveriges Annonsörers råd vid samarbeten med bloggare.

Bloggare med lyxiga vanor i bloggen skönstaxeras

En 26-årig bloggare från Malmö har skönstaxerats med 300 000 kr efter att Skatteverket har läst hennes blogg och kommit fram till att ex­klu­si­va kläd­in­köp, skön­hets­be­hand­ling­ar och täta krog­be­sök inte stämmer överens med hennes nolltaxering. Bloggaren själv menar, enligt Skånska Dagbladet, att hon ljugit i bloggen för att verka mer intressant och få fler läsare. Hon berättar vidare att hon har fått presenter från pojkvän och har besparingar på ett norskt konto. Detta godtogs inte av Skatteverket.

Vår kommentar: Det är oroväckande att Skatteverket samlar på sig ”bevis” genom att tro på allt som skrivs i en blogg. De borde lyssna på Isabella Löwengrip när hon intervjuas i podcasten Värvet. Resorna skulle också kunna vara PR eller gåvor.

Vi behöver bli fler bloggare

I dagsläget har Bloggagenturen.se över 500 anslutna bloggare men vi vill växa och bli fler. Vi vet värdet på bloggare och därför har vi lyckats ge passande uppdrag till precis alla typer av bloggare, från de med få läsare till de med över 50 000-tals läsare varje vecka. Det gör oss unika i bloggbranschen. Anslut dig till oss för en spännande höst. ;)
Anmäl din blogg här!