Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/extentions/mailchimp/mailchimp.php on line 121 5 värsta misstagen du som bloggare kan göra - Bloggagenturen.se Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 741 Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/173265/bloggagenturen.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5607

I jakten på fler läsare och att verka mer populär kan det finnas en risk för att du gör misstag du får ångra längre fram. Visst kan du välja att blogga om en liten nischad del av ditt liv, men du ska såklart inte visa upp en helt förljugen bild. Risken är att både dina läsare och företag du vill samarbeta med tappar förtroendet för dig och din blogg.

Här är 5 fatala misstag du kan göra som bloggare:

1. Du köper trafik till din blogg
Det finns många sajter som erbjuder fler besökare till din blogg så att statistiken slår i taket. Visst kan du få en tillfällig topplacering på Bloggportalen.se men det slutar alltid med att du dimper ner i topplistan efter ett tag. Är det inte roligare att ha riktiga läsare?

2. Ljuger för företag
Företag som är intresserade av att samarbeta med dig utgår ofta från just statistiken. De kanske ger dig ett arvode som ofta baseras på besöksstatistiken. Det innebär att företag får betala dyrt men inte får några resultat. Du kommer inte att kunna sälja igen. Tips till företag är att titta på statistik under en längre tid, gärna ett år. Gå inte efter topplistor såvida inte du följer dem regelbundet.

3. Märker inte ut sponsrade inlägg
Om du har fått betalt för att skriva ett inlägg måste du märka ut det för att följa marknadsföringslagen men också för att läsarna ska behålla förtroendet för dig. Utan läsarnas förtroende är inte din ord värt någonting.

4. Kallar dig själv för toppbloggare
Kalla aldrig dig själv för toppbloggare eller liknande. Det är andra som ska säga detta om dig själv. Det blir mer trovärdigt.

5. Lockar läsare med spännande rubriker utan att leverera
En spännande rubrik gör att du kan locka till nya läsare, men se till att leverera innehåll också. Det är så trist när man ser spännande bloggrubriker i facebook-grupper där bloggare kan dela sina inlägg men där innehållet i blogginläggen inte alls levererar. Så till att skapa ett innehåll som matchar rubriken.

Om vi får nys om att någon av våra bloggare och influencers köper trafik eller på annat sätt förvanskar statistiken så utesluts de från agenturen med omedelbar verkan. Samma sak om sponsrade inlägg inte märks ut (gäller vi minst två tillfällen – kan vara lätt att missa någon enstaka gång särskilt för nya bloggare).